Son Yazılar

'Güldüren liposuction' ile yağlara veda

By VEKA MEDYA - 17 Haziran 2015 Çarşamba No Comments
Önizleme
Liposuction uygulamasının yarattığı pek çok sorunu geride bırakan, başarısı tüm dünyada kanıtlanmış yeni yöntem “Titreşimli İnfrasonik Liposuction;” … KadıköyŞifa Sağlık Grubu Ataşehir Hastanesi Kaliteli Yaşam Polikliniği Koordinatörü Dr.Yasemin Savaş uygulamayla ilgili bilgi verdi.

Fazla yağlarından kurtulmak isteyenler için önemli bir tercih olan Liposuction uygulamasındaki büyük gelişme, ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, İtalya, Belçika, Japonya ve Güney Kore’den sonra artık ülkemizde de kullanılmaya başlandı.

Titreşimli İnfrasonik Liposuction …Güldüren Liposuction… Yağ aldırma operasyonunda öyle bir yöntem düşünün ki; uygulama yapılan hasta, lokal anestezi ile ağrı ve sızı çekmek bir kenara sadece gıdıklanma hissediyor. Operasyon gerçekleştirilen bölgede, eskiden çok ciddi morarmalar görülürken, bu yöntem sayesinde morarma boyutu belli belirsiz düzeyde gözlenmektedir

Türkiye’de ve dünyada klasik liposuction’ın, başka bir deyişle el yordamıyla (manüel) yağın boşaltılması işlemi. "Bu uygulama doktor için son derece yorucu ve güç gerektiren bir uygulamadır. Çünkü, vücuttaki yağın eritilmesi ve dokudan uzaklaştırılması doktor tarafından oluşturulan mekanik etkiye bağlıdır. Liposuction işlemi sırasıyla; uygulama yapılacak bölgenin uyuşturulması, tümesan sıvısının bölgeye verilmesi (infiltrasyon), lipolizin eritilmesi ve son aşamada da yağın dokudan uzaklaştırılması yani eritilmesi basamaklarından oluşmaktadır. Bu uygulama klasik yöntemi lazer ve ultrasonic ses dalgaları aracılığıyla gerçekleştirilmekteydi. Bu tarz uygulamaların her birinin avantaj ve dezavantajları vardır. Bütün bu sistemlerin avantajlı yönlerini üzerinde toplamış titreşimli infrasonik liposuction uygulaması, bütün bu uygulama alternatiflerinin yerini almaya adaydır. Çünkü, bütün aşamalar bu uygulama ile tek sistemde toplanmıştır."

Dr.Yasemin Savaş, Titreşimli İnfrasonik Liposuction’ın avantajlı yönlerini şöyle sıraladı:

*Dokuda travma oluşturmaz, bağ dokusunu zedelemez.
*Dokuda lazer lipolizin ve ultrasonik liposuction’ın içerdiği yanık ve yanık izini oluşturmaz.
*İşlem, diğer uygulamalara göre neredeyse ağrısız, sızısızdır. Çünkü, infrasonik liposuction oluşturduğu hareketle endorfin (mutluluk hormonu) salgılamasına neden olur.
*Cildin tekrar bir karın operasyonu yapılmasına ihtiyaç kalmadan sıkılaşmasını sağlar.
*İşlem sonrasında birey sosyal hayatına kaldığı yerden devam eder.
*İşlem son derece hızlı ve konforludur.
*İşlem sonrasında iyileşme son derece hızlıdır.
*Kızarıklık, morluk ve doku reaksiyonları (enfeksiyon) son derece kısıtlıdır.
*Gıdı, ayak bileği ve diz içi gibi küçük ve diğer liposuction uygulamaları için riskli olan bölgelerde de son derece işlevseldir.
*Uygulama kadın cerrahlar için de son derece kolaydır, çünkü diğer uygulamalar gibi güç gerektirmeyen; doğru teknik ile konforlu bir uygulamadır.
*Güvenlidir.

LİPOSUCTION’DA DEPREM
Dr. Yasemin Savaş insan kulağının dünyada var olan sesleri bir sınıra kadar duyduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu sınır da, 15-20 Khz’dir. İnsan kulağının duyduğu seslere sonik ses adı verilir.15 Khz’in altındaki sesler ise, infrasonik ses olarak adlandırılır. Infrasonik sese en iyi örnek depremlerdir. Liposuction’da devrim niteliği taşıyan bu uygulama, infrasonik ses dalgalarının oluşturduğu dairesel ve ileri geri harekete dayanmaktadır. Bu uygulama, dokudaki yağları parçalarken, diğer taraftan da bağ dokusunu korumaktadır. Bu da, liposuction sonrası son derece etkili sonuçlara ulaşılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda da cilt dokusunun zarar görmeden ileri derecede toparlanmasına imkan tanır. Uygulamayı yaptıran birey, günlük yaşantısına hemen dönebilir. Kısacası bu uygulama modern çağın insanlığa çok önemli bir hizmetidir…’’

Yorum yapılmadı " 'Güldüren liposuction' ile yağlara veda "