Son Yazılar

Doğa Sporlarının İnsan Psikolojisi Üzerindeki Akıl Almaz Etkileri!

By VEKA MEDYA - 7 Mayıs 2018 Pazartesi No Comments
Önizleme
Doğa sporları, bir malzeme yardımıyla ya da malzemesiz olarak doğal ortamda yapılan sporlardır. Yürüyüş, dağda kamp, kaya tırmanışı yapmak, dağcılık, rafting, su altı dalışı, tur kayağı, dağ bisikleti, sörf gibi aktiviteler doğa sporlarına örnek olarak gösterilebilir. Bu listeyi elbette daha fazla uzatmamız mümkün ve her biri için çeşitli malzeme listesi de bulunmakta. Bu malzemeleri birçok spor giyim mağazasından tedarik edebileceğiniz gibi cincin.com.tr sitesine de göz atmak isteyebilirsiniz.

Günümüzde spora verilen destekler ve teşvikler gittikçe artmaktadır. Sporun hareket ve sağlık demek olduğunu anlayan devletimiz de buna yatırımlar yapmaktadır. Hareket, yaşamak için en temel prensip hatta yaşamın özüdür. Teknoloji geliştikçe, insanlar konfor ve rahatlık adı altında hareket kabiliyetlerini azaltacak cihazlar alarak sağlık sorunları yaşamaktadırlar.

Doğa sporları, insanın direkt olarak sağlığını etkilemesinin yanı sıra psikolojisini de büyük ölçüde etkilemektedir. Korumalı bir şekilde tehlikeli sporlarla uğraşan kişiler (tırmanma, kayak, su sporları) vücutlarına sürekli olarak adrenalin hormonu sağlayacağından olaylar karşısında daha soğukkanlı durabilecek hale gelmektedir. Öte yandan doğa ile iç içe yapılan sporlarda temiz hava ve oksijen beyni açmakta, düşünceyi ve ruh halini maksimum pozitifliğe doğru çekmektedir.

Ancak her aktivitenin bir tehlikesi vardır ve bu noktada doğa sporları malzemeleri hayati önem taşır. Örneğin dağcılık yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sizin ve arkadaşlarınızın emniyeti olacaktır. Emniyeti sağlama amacıyla yardımcı ip, dağ tırmanışı için kask, tırmanış kemeri, tüp perlon ve vidalı karabina gibi aksesuarları mutlaka yanınızda bulundurmalısınız.

Kış sporlarında da birçok alete ihtiyacınız olacaktır. Çünkü kış sporları, diğer sporlardan daha çetin şartlar altında yapılır. Kayak malzemeleri olmadan kayak yapmak, mahalle aralarında gerçekleştirilen çocukluk eğlencesini geçmeyecektir. Snowboard malzemeleri, kalitesi ve kullanımı açısında sporcunun performansını önemli ölçüde etkileyecektir. Snowboard ayakkabısı, kayak takımı, snowboard tahtası için kaydırmaz yapışkanlı pedler, kayak batonu, snowboard bağlamaları ve kayak gözlükleri olmazla olmaz malzemeler arasında yer almaktadır.

Yine su sporları için de birçok malzemeye ihtiyaç duyulmaktadır. Spordan spora farklılık gösterse de şişme kano, sup, tekne ve yatak gibi malzemeler, tüm bunları şişirebilmek için ayak pompası, görünürlük kiti ve dalış setlerine ihtiyacınız olacağını söyleyebiliriz.

Etiket:

Yorum yapılmadı " Doğa Sporlarının İnsan Psikolojisi Üzerindeki Akıl Almaz Etkileri! "