Son Yazılar

Cilt bakımı hakkında doğru bilinen yanlışlar

By VEKA MEDYA - 7 Aralık 2015 Pazartesi No Comments
Önizleme
Yaşınız ve cilt tipiniz ne olursa olsun harika bir cilde kavuşmanız mümkün. Tek yapmanız gereken, doğru ürünleri bulmak ve düzenli olarak uygulamak.

YANLIŞ - 1
Harika bir cilde sahip olmanın yolu doğru genlerden geçer, sonradan elde edilemez

Güzellik, zamansız ve ulaşılabilirdir. Mümkün olan en harika cilde kavuşmanın yolu, temizleme, arındırma ve nemlendirmeye dayalı, günde iki kez olmak üzere düzenli yapılan cilt bakımı ile birlikte cildin özel ihtiyaçlarına uygun tamamlayıcı ürünler kullanmaktan geçiyor.

YANLIŞ - 2
Sabun kullanmak cildimi kurutur

Yüz yıkama, tüm cilt bakım rutinlerinin en önemli adımını oluşturuyor. Gün içinde hava kirliliği gibi dış etkenler ve sebum fazlası gözeneklerinizi tıkayarak leke ve tahrişlere sebep olabiliyor. Bu yüzden doğru temizleme ürününü seçmek çok önemli. Cildinizi kurutan bir temizleyici cildin koruyucu bariyerine zarar verirken çok etkin olmayan bir temizleyici de sebum ve ölü hücreleri gerektiği gibi gidermeyerek yağlı bir görünüme neden olabiliyor.

Uzmanlara göre sabun hâlâ cilt temizliği için en etkin ürün. Çünkü hiçbir ürün, yağı ve kiri sabun kadar etkin bir şekilde temizleyemiyor. Klinik ortamda dermatologlar tarafından üretilen özel cilt sabunları özel formülleriyle en hassas ciltten yağlı cilde kadar tüm farklı cilt tiplerine uygun formüllerde üretiliyor. Yumuşak köpükleriyle cildi normal sabun gibi kurutmuyor.

YANLIŞ - 3
Cildi her gün losyonla arındırmak çok da gerekli değil

Dünyaca ünlü dermatolog Dr. David Orentreich'e göre doğru arındırma tıpkı egzersiz yapmaya benziyor. Arada bir yapmak yerine düzenli bir sistem izlemek etkinliğini artırıyor. Dolayısıyla ideal olan, uygun bir ürünle cildi günde iki kere arındırmak.

Cilt tipine uygun olarak kullanılan ve hafif ama etkin arındırma sağlayan arındırıcı losyonlar, cildi ölü hücrelerden arındırarak gözenekleri daraltmaya, yaşlanmaya bağlı lekelerin ve çizgilerin görünümünü azaltmaya yardımcı oluyor ve cildin kendini yenileme fonksiyonunu destekliyor. Bu şekilde cildin daha genç ve pürüzsüz bir görünüme kavuşması mümkün oluyor.

Yorum yapılmadı " Cilt bakımı hakkında doğru bilinen yanlışlar "